Гражданин: Да поканим бившия кмет Чомаков на сесия
Автор: Диана Бикова 08:24 / 20.12.2022Коментари ()3279
© Plovdiv24.bg
Да бъде поканен бившият кмет на Пловдив д-р Иван Чомаков в Общинския съвет и да разкаже как се е случило така, че 81 декара от парк "Отдих и култура" са станали частна собственост. Това поиска основателя на "Капана фест" Никола Сивков в изказването си пред пловдивския общински съвет вчера, предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Къде са паветата от "Руски" и "Васил Априлов"? Има информация, че се изнасят към частни дворове в Марково и Белащица. Защо нямаме големи фестивали? Защото нямаме терен. 

"Капана" – направихме го пешеходна зона, но как не се спазва? Сложихме едни нискобюджетни колчета и всеки си ги мести както си иска. Ега ти Болшой театър. Какво се случва с Ядрото? Разделено е на 4 парчета и го подготвят за продажба. Сега там пик*т и се друсат хлапетата. Защо няма контрол? Да не говорим за чистотата и почистването! Все едно е някакво гето.

Дом за операта защо да не е в бившите централни хали? Те са дадени на концесия на старозагорска фирма, продадени са само магазините отпред.

Панаирът е затрит по нареждане на София заради развитието на "Интер Експо Център". Унищожиха нашия панаир, за да отиде всичко в София. Защо да не стане общински? Трябва да му покажем, че тази тема няма да приключи добре за него, а добре за Пловдив.

Мислете за града, за вашите деца, в какво ще живеят – в престъпно място или в град, в който цари мир и любов" - заяви Сивков. 

Лилия Йовчева бе единственият гражданин, на когото беше спрян микрофона, с аргумент, че са просрочени дадените 7 минути за изказване.

На Росен Костурков не беше дадена думата, поискана от него като представител на партия. Друг партиен функционер обаче, заявил изказване като гражданин, се афишира по микрофона и призова съветниците да гласуват в интерес на Пловдив и гражданите.

Наталия Еллис, председател на фондация "Юкрейн съпорт енд реновейшън", многократно благодари за добрината, която градът оказва на бежанците от Укрйна.



Още по темата: общо новини по темата: 197
13.03.2024 »
01.03.2024 »
29.02.2024 »
16.02.2024 »
16.02.2024 »
25.01.2024 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Grazhdanin-Da-pokanim-bivshiya-kmet-Chomakov-na-sesiya-1502633
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.