Лекари се борят за живота на 49-годишен мъж, пробол се 6 пъти с нож в корема
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:34 / 30.11.2022Коментари ()1466
©
Илюстративна снимка
Мъж от белишкото село Черешово опита да се самоубие като се намушка 6 пъти с нож в корема. Кървавият инцидент се разиграл във вторник преди обед в дома му, съобщи "24 часа".  49-годишният мъж поискал дребна сума пари от роднините си, но получил отказ, защото злоупотребявал с алкохола и те имали съмнение, че отново ще изхарчи парите за алкохол.

Тогава той грабнал кухненския нож и се пробол 6 пъти в коремната кухина. Веднага е откаран в болницата в Разлог. Спешно е свикан екип от двама хирурзи, анестезиолог, сестри и санитарки. Около 2 часа и половина е продължила операцията. Спешно са били осигурени сакове с кръв за преливане, защото от прободните рани е получил голяма кръвозагуба.

Някои от пробожданията са били по-дълбоки като има наранявания на тънките черва и други засегнати вътрешни органи. Настанен е в реанимация, като състоянието му продължава да е много тежко с реална опасност за живота. Налага се и да се поддържа в медикаментозна кома, за да не буйства, защото вероятно е изпаднал в делириум по времето, в което се е самонаранил.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Lekari-se-boryat-za-zhivota-na-49-godishen-muzh-probol-se-6-puti-s-nozh-v-korema-1480989
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.