Фотоизложбата "Не си сама" показва лицето на насилието над жени
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:27 / 30.11.2022Коментари ()852
"Зонта - клуб Пловдив“ представя изложбата "Не си сама“, в която са поместени художествени фотографии с лицата на известни български актриси, които показват как изглеждат жертвите на домашно насилие.

Гражданите и гостите на град Пловдив могат да посетят експозицията от днес - 30.11.2022г до 31.01.2023 г, в Цар-Симеоновата градина на алеята до фонтан "Деметра“. Във фотоизложбата  известните актриси Десислава Бакърджиева, Биляна Георгиева, Дария Симеонова, Йоана Буковска-Давидова, Силвия Петкова показват как изглеждат жертвите на домашно насилие. Те са гримирани от художничката  Антония Дончева – Тоня, по чиято инициатива е създадена експозицията.

Проблемът за домашното насилие е социално значим, но често остава нечут и затворен в семейството. Кампанията има за цел да накара жертвите да потърсят помощ, както и обществото да бъде приобщено към проблема.

Експозицията дава информация и за Консултативен център за жени, пострадали от насилие – тел. 0879260101 и възможностите за безплатни юридически и психологически консултации!  Нека заедно да се борим срещу насилието над жени и деца!


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Fotoizlozhbata-Ne-si-sama-pokazva-liceto-na-nasilieto-nad-zheni-1480625
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.