Цистерната, която се взриви и уби човек, е на фирма от Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:39 / 25.11.2022Коментари ()3592
© БГНЕС
Няма замърсяване на околната среда и днес всичко е нормално. Автоматична станция измерва качеството на въздуха на разстояние около 100 метра, но не са установени превишения. Това каза в "Денят започва“ по БНТ началникът на отдел на Дирекция "Контрол на околната среда“ към РИОСВ - Русе инж. Христо Милков.

Инцидентът стана вчера на портала на завод за индустриални и моторни масла в града. Последваха вторични гърмежи и силно задимяване в района. Наложи се евакуация на всички служители, както и на хора от съседните фирми.

Колеги на загиналият служител казаха пред националната телевизия, че загиналият служител е бил опитен работник и добър човек.

Междувременно окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев каза, че ще бъдат взети проби от маслото, което е било натоварено в цистерната.

"Ще бъде назначена и експертиза, която да ни даде заключение за причината за взрива. След това ще преценим действията си и евентуално отговорността, която следва да понесе някой от хората, имащи ангажимент за товарене на цистерната, която е на фирма от Пловдив“, добави той.

"Водим разследване за това дали смъртта не е настъпила в резултат на небрежност, на немърливо изпълнение на служебни задължения и за неспазване на правилата за безопасност“, каза още Георги Георгиев.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Cisternata-koyato-se-vzrivi-i-ubi-chovek-e-na-firma-ot-Plovdiv-1475277
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.