Прокуратурата образува досъдебно производство за избягалия сириец от затворническо общежитие
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:34 / 04.11.2022Коментари ()910
© БНТ
В Районната прокуратура в Стара Загора е образувано досъдебно производство за бягството на затворника, който излежава присъда в Затворническо общежитие от открит тип към затвора в града.

Мъжът е избягал от външен обект, на който работел, вчера около 14.00 ч. Според наши източници прокуратурата е уведомена днес на обяд и веднага е образувано досъдебно производство.

На брифинг в Стара Загора беше съобщено, че е създаден кризисен щаб, уведомени са ГД "Изпълнение на наказанията", Министерството на правосъдието и МВР. Още вчера лицето е обявено за общодържавно издирване. Не съществува никакъв риск за гражданите и властите се надяват в най-скоро време лицето да бъде установено и задържано. Прокуратурата е уведомена и е образувано досъдебно производство.

"Определен е като лице със среден към нисък риск на прояви, като му е позволено да работи на въпросния обект доброволно и неплатено. Според данните, откакто е в България работи като фризьор и имал фризьорски салон в Харманли. Той не е избягал, а се е отклонил", каза Мария Павлова - зам.-министър на правосъдието.

По случая се извършва проверка и се проверяват видеозаписите от охранителните камери.

Мъжът е излежавал присъда за трафик на мигранти в затворническото общежитие от открит тип към затвора в Стара Загора. Той е от сирийски произход, но има българско ЕГН.

Преди няколко дни е бил на дело в София, където е разбрал, че го грозят още присъди за подобна дейност. Вероятно това е мотивът му да избяга.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Prokuraturata-obrazuva-dosudebno-proizvodstvo-za-izbyagaliya-siriec-ot-zatvornichesko-obshtezhitie-1452870
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.