Печените чушки разпалиха междусъседска война в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:35 / 01.10.2022Коментари ()35554
Сезонът на подготовката на зимнината дойде и разпали междусъседски спорове, видя Plovdiv24.bg. По стара българска традиция през есента освен буркани с компоти се пекат и чушки. Точно този зеленчук стана причина за заплашителна бележка в един от блоковете в кварталите на Пловдив.

Снимка с надписа е публикувана в една от фейсбук групите и разпали много коментари. Написаното, адресирано до съседите, гласи:

"До съседите, които цял месец пекат чушки, не ви ли омръзна да ставате всяка сутрин в 5 сутринта и да усмърдявате целия блок ?!! Не спряхте да ни будите с тази миризма и да ни умирисвате дрехите по просторите! Дано се осерете от тези чушки, дано!, гласи заплашителният текст."

Разбира се в коментарите под публикацията не липсваха и такива, които подкрепяха хората, които бяха решили да си осигурят прехраната през зимата.

"Зимата, когато му замирише на манджа с чушки ще им завижда."

"Какво ви пречи, че хората си пекат чушки! Нали не е у вас! Хората се запасяват, защото не се знае какъв глад ни чака. Ако ни мобилизират и нас тогава ще им тропате по вратите за печени чушки."

"Една от причините да обичам есента е точно тази-минавайки покрай блоковете да ми мирише на печени чушки!"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pechenite-chushki-razpaliha-mezhdususedska-voina-v-Plovdiv-1411723
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.