Важна среща на премиера Гълъб Донев и президента на Република Азербайджан Илхам Алиев
Автор: ИА Фокус 16:45 / 30.09.2022Коментари ()1219
© Министерски съвет
В рамките на официалното посещение в България на президента на Република Азербайджан Илхам Алиев министър-председателят Гълъб Донев даде работен обяд в чест на високопоставения гост, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет. В състоялия се разговор бе изказано задоволство относно установеното стратегическо партньорство между двете държави.

Министър-председателят Гълъб Донев акцентира върху енергийното сътрудничество и приноса на Азербайджан като надежден партньор и гарант в сферата на сигурността на газовите доставки за България и Европейския съюз. Министър-председателят запозна президента Алиев със сериозната и целенасочена работа на служебния кабинет за въвеждането в експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция-България, която има основно значение за енергийната сигурност в региона и за диверсификацията на енергийните източници.

Премиерът Донев посочи, че отличното дългогодишно партньорство между София и Баку е добра основа, върху която да се обсъдят възможностите България да получава допълнителни количества газ от Азербайджан.

Предвид стратегическото разположение на България и на Азербайджан по протежение на коридора "Изток-Запад“, премиерът Гълъб Донев открои потенциалните ползи за двете страни от задълбочаване на сътрудничеството в областта на транспорта и свързаността.

В рамките на разговора министър-председателят Донев обърна специално внимание и на взаимодействието на България и Азербайджан в културната сфера, като даде висока оценка за постигнатите резултати.


Още по темата: общо новини по темата: 194
16.02.2024 »
23.01.2024 »
11.11.2023 »
10.11.2023 »
01.11.2023 »
29.10.2023 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Vazhna-sreshta-na-premiera-Gulub-Donev-i-prezidenta-na-Republika-Azerbaidzhan-Ilham-Aliev-1411400
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.