Министър Явор Гечев в Пловдив: До момента не са засечени ГМО и тежки метали в украинското зърно у нас
Автор: ИА Фокус 15:11 / 29.09.2022Коментари ()2543
© Plovdiv24.bg
Няма наличие на ГМО и тежки метали, това показват резултатите от пробите на украинското зърно до момента. Това каза пред журналисти в Пловдив служебният министърът на земеделието Явор Гечев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По думите му се изследва широк спектър от показатели. "Имаме информация от земеделските производители за една допълнителна проба, която е негативна. Да, вярно е - има проба, която е негативна. Взети са мерки. Иначе това, което мога да кажа е, че контролите работят", обясни той. 

Министър Гечев успокои българските потребители и подчерта, че могат да са сигурни, че на пазара няма да се допусне качество, което не отговаря на европейските.

Контролът продължава, но има и забавяне на резултатите, защото БАБХ няма лаборатории за изследването на половината от компонентите, каза още той. И добави, че пробите се изпращат в частни лаборатории.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Ministur-Yavor-Gechev-v-Plovdiv-Do-momenta-ne-sa-zasecheni-GMO-i-tezhki-metali-v-ukrainskoto-zurno-u-nas-1409935
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.