Десислава Трифонова, водач на ГЕРБ-СДС в Пловдивска област: Предлагаме конкретни мерки за развитието на туризма
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:01 / 26.09.2022Коментари ()3048
©
"От ГЕРБ-СДС предлагаме запазване на 9% ДДС за туризма и намаляване на ставките на ДДС за храни и напитки с цел да се сведат до минимум фалитите в сектор ресторантьорство и туризъм за следващите 24 месеца". Това съобщи водачът на листата за Пловдивска област Десислава Трифонова. Тя подчерта, че планът за възстановяване съдържа 24 мерки с цел да се преодолеят тежките последствия от двете години на ковид криза, последиците от войната в Украйна и близо двете години управленски хаос.

Освен намаляване на административната тежест и запазване на ниски данъци в отрасъла, програмата на ГЕРБ-СДС предвижда улеснен достъп до всички финансови инструменти и програми на Европейския съюз, мерки и стимули за привличане на нови кадри и тяхната квалификация, облекчаване на режимите и дигитализация.

"Със своите природни даденост, културно-историческо наследство и традиции Пловдивска област разполага с огромен ресурс за развитието на туризма. Двигател в тази посока могат да бъдат специални мерки за насърчаване на общините, развиващи селски, културен и балнеотуризъм, които ще бъдат разработени при управление с участието на ГЕРБ-СДС", заяви водачът на коалицията в 17-ти МИР Десислава Трифонова.

"Всяка от общините в Пловдивска област е уникална и има уникални възможности за развитие на туристическия продукт – от религиозните и културни маршрути в Асеновград, наличието на минерални извори в Хисаря и Калояново, розите в Карловско, горите, хижите, язовирите, музеите, читалищата и още, и още. Това е богатство, което трябва да
©
продължи се развива", каза още Десислава Трифонова. Тя допълни, че регионът може да се утвърди, като предпочитана туристическа дестинация, чрез подобряване на качеството на туристическите услуги и маркетинга в отрасъла, чрез тясно сътрудничество между заинтересованите страни, държавните и местните власти.

В пакета от мерки на ГЕРБ-СДС е предвидено още създаването на Национален туристически информационно-комуникационен център, платформа, свързваща Единната система за туристическа информация, Туристическите информационни центрове и организациите за управление на туристическите райони, създаването на нов бранд, популяризирането ни като туристическа дестинация, както и усилия за увеличение на средствата от държавния бюджет за сектор туризъм за следващите години.


Още по темата: общо новини по темата: 981
22.02.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
14.11.2022 »
предишна страница [ 1/164 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Desislava-Trifonova-vodach-na-GERB-SDS-v-Plovdivska-oblast-Predlagame-konkretni-merki-za-razvitieto-na-turizma-1405692
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.