"С деца на тепе" в Пловдив
Автор: Цвети Тончева 12:55 / 16.08.2022Коментари ()8171
©
Бунарджика ще се огласи от детски глъч на 10 септември, защото започва фестивалът "С деца на тепе“. Десислава Десева, от фондация "С деца на тепе" , организатор на фестивала, представи на специална пресконференция предстоящото събитие, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Детският празник се реализира с подкрепата на Община Пловдив, в партньорство с Район "Централен"  В него ще се включат и 40 обществени организации, между които и музеите в Пловдив.

Това е третото издание на фестивала, подготвен с любов към най-малките. В него ще има над 30 работилници, творчески кътове и занимания за деца.

Кметът на “Централен" Георги Стаменов обяви, че в събитието ще участват над 3000 деца. Мероприятието е благотворително.

Зам.-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов съобщи, че детският празник за първи път ще е част от културния календар на Пловдив.

Той ще е знаков, защото ще допринесе за оживяването на тепетата с различни активности.

Комисар Костадин Костов, началник отдел "Охранителна полиция" при ОДМВР-Пловдив обяви, че на този фестивал децата ще имат възможност да се докоснат до помощните средства на полицаите, да видят кучетата им и ще узнаят още подробности от професията, която, по думите му, е любима на много деца. В последно време се забелязва засилен интерес и на момичетата към професията на полицая, каза ком. Костов.

Костадин Кашилски от РДПБЗН пък каза, че във фестивала ще се включат и пожарникарите, които ще покажат на децата какви неща е необходимо да включат в раница при бедствия. Те ще научат как да боравят с пожарогасител и как се облича спасителна жилетка. Чрез игри ще се превърнат в огнеборци и спасители.

Локациите по време на детския фестивал “С деца на тепе" са 40, на алеята на Бунарджика. Ще има и две сцени, като централната ще е пред паметника на “Васил Левски".

Големият празник очаква децата на 10 септември от 10,00 часа на Бунарджика.


Фестивал "С деца на тепе"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/S-deca-na-tepe-v-Plovdiv-1327294
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.