Пълни подробности от екшъна пред КАТ Пловдив: Шофьорът крещял "Ще си сложа край на живота"
Автор: Цвети Тончева 11:15 / 03.08.2022Коментари ()10317
“Ще си сложа край на живота" е викал шофьорът, който опита да бяга от катаджиите с колата си в двора на КАТ, съобщи пред журналисти наблюдаващият районен прокурор Атанас Илиев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 49-годишният мъж е бил доста превъзбуден и е отказал да се предаде на полицаите, като се заключил в колата и започнал да бяга.

Случаят е фрапантен, разказа прокурор Илиев. Около 15 часа мъжът отива да си сменя регистрацията на колата. Служителката на гишето се впечатлява от неговата превъзбуденост и подава сигнал да му бъде извършена проверка, тъй като състоянието му и се вижда притеснително. Пререгистрацията му е извършена и той напуска сградата, като се качва в колата си.

На един от служителите на КАТ му прави впечатление преди това, че той е с отнета книжка и специално го наблюдава дали ще се качи в колата, тъй като няма право да я управлява. Полицаите му издават писмена команда да не се качва в колата, но той не се подчинява и тръгва да бяга с нея, като влиза в двора на КАТ, където е имало доста автомобили и хора. Съответно, служителите на КАТ блокират изхода незабавно с техен автомобил и тръгват да го гонят.

Той продължава да не се подчинява, а през цялото време крещи, че ще си сложи край на живота и не иска да живее. Колата се спира в една от бетонните прегради в двора. Тогава един от полицаите чупи с камък стъклото и беглецът е закопчан с белезници. Оказва се, че в кръвта му има наличие на амфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа, като днес мярката му ще бъде удължена с още 72 часа. Прокуратурата смята да поиска от съда задържането му под стража, тъй като има опасност той да извърши и други престъпления.

С действията си полицаите са успели да предотвратят по-големи вреди, тъй като в двора на КАТ  е имало над 50 души.

Всъщност оказва се, че мъжът е лауреат за Нобел за най-бърза пререгистрация, посочи прокурор Илиев. Той е осъждан и е изтърпявал изпитателен срок. През януари 2022 година е бил заловен да управлява пиян, като е бил осъден на 12 месеца лишаване от право управление и е бил с отнети номера. Тогава автомобилът му е бил със софийска регистрация. Именно затова е отишъл да пререгистрира автомобила си. Новите му номера с пловдивска регистрация обаче са били свалени незабавно след този инцидент, още в първия час на пререгистрацията.

Неговото минало като водач е доста интересно, каза комисар Карсимир Костов, от ОДМВР. Мъжът има дълъг чаршаф в досието си от нарушения през годините.

Повечето от тях за превишена скорост. От 2001 до 2022 има 63 акта, връчени са му били и 47 фиша. Прави впечатление, че вече е осъждан за шофиране след алкохол. И това е било в началото на годината. По настояване на мъжа, той е бил отведен в болнично заведение за химически анализ за наркотици.

Интересно е и това, че актовете му са съставяни на територията на цяла България.

Това, което го грози, е лишаване от свобода до 5 години, лишаване от право управление и глоба, каза прокурор Илиев. Ще му бъдат повдигнати и още две обвинения – за неизпълнение на полицейско разпореждане и за хулиганство с особена дързост.



Още по темата: общо новини по темата: 16
18.11.2022 »
17.11.2022 »
11.08.2022 »
06.08.2022 »
05.08.2022 »
05.08.2022 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Pulni-podrobnosti-ot-ekshuna-pred-KAT-Plovdiv-Shofyorut-kreshtyal-Shte-si-slozha-krai-na-zhivota-1319013
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.