Протестиращи: Държава без пътища няма
Автор: Цвети Тончева 10:30 / 27.07.2022Коментари ()2242
Представители на три строителни фирми протестираха в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. С лозунги “Държава без пътища няма", “Няма време, индексация сега", “Стига обещания, време е за действия" и клаксони на камиони работници от "Трейс груп холд" , “Европейски пътища" и “ПИМК" се събраха на кръговото на Пазарджишко шосе и Околовръстния път на Пловдив, като блокираха движението за час.

Протестът е част от националния, който се провежда на различни места в страната. Освен в София, на 20 места по пътищата в страната стачкуващите  затваряха трасетата в рамките на 1 час - от 10 до 11 часа.

Строителите настояват да им бъдат изплатени възнагражденията и изработеното в минало време, както и да бъдат индексирани цените на труда им и на материалите към настоящият момент. “От няколко месеца цените стремглаво вървят нагоре, а ние работим по старому", каза Лазар Бекирски, един от организаторите на браншовия протест.

Над 100 000 души си чакат заплатите и изплащане на задълженията на държавата към браншовата организация. “И ние се надяваме да отидем на море и на почивка", каза още Бекирски. Той твърди, че към момента има теч на кадри в строителството, а те не се намират лесно.

От бранша настояват още да бъдат улеснени процедурите, по които работят. Ако техните искания не бъдат изпълнени, са обречени на фалит и мизерия.

Протести са предвидени и за утре.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Protestirashti-Durzhava-bez-putishta-nyama-1314746
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.