Прокуратурата с подробности за 13-годишния, който подкара пиян кола край Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:00 / 22.07.2022Коментари ()8550
© Plovdiv24.bg
Атанас Илиев
Заместник-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев обясни какво се е случило вчера вечерта, когато 13-годишното дете от Раковски шофира автомобил след употреба на алкохол, губи управление над колата и се забива в близката канавка. За случая Plovdiv24.bg вече писа.

В момента се изясняват подробностите, но се знае, че момчето е взело ключовете от майка си, която в този момент е спяла, качило се е на колата ѝ и е потеглило към близкото село.

"За щастие няма травми и наранявания, след подаден е сигнал за произшествието, полицията е отишла на място. Установено е че детето е с 1,42 промила алкохол в кръвта, след като е пило бира с приятели на спортното игрище", обясни прокурор Илиев и допълни, че няма да бъде образувано досъдебно производство, той е момчето е наказателно неотговорен.

На майката е съставена акт, че е дала възможност детето да вземе автомобила, който в последствие е дерегистиран. С детето вече се работи от специалисти в Детска педагогическа стая.

Заместник-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев заяви, че напоследък се наблюдава тенденция на занижаване на възрастта на децата, употребили наркотици и алкохол. През 2021 - 2000 осъдените лица и 400 са от началото на годината.

Повече вижте във видеото



Още по темата: общо новини по темата: 1
22.07.2022 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prokuraturata-s-podrobnosti-za-13-godishniya-koito-podkara-piyan-kola-krai-Plovdiv-1312274
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.