Говори адвокатката на арестувания в Пловдив пишман депутат
Автор: Цвети Тончева 15:15 / 15.07.2022Коментари ()15087
© Plovdiv24.bg
Задържаният за измами Сергей Димитров, представящ се за депутат, имал намерение да възстанови парите на хората. Това съобщи пред журналисти неговият защитник адвокат Деница Чингарова, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Тя обяви, че все още няма достатъчно информация с какво точно се занимава той, не може и да коментира.

“Разследването е на ранен етап, тепърва ще се изяснява с какво се занимава, нямам информация. Прокуратурата разполага с доказателства, които не следва да коментирам като негов защитник. Тепърва предстои да се изяснява защо не е изпълнил ангажиментите си към тези лица, но той има намерение да възстанови парите им", каза още Чингарова.

Според нея, обвинението не е коректно, няма измами в големи размери.

Прокурорът по делото обаче твърди, че има и още измамени и сумата е набъбнала до над 100000 лева.

Попитана имал ли е Сергей Димитров наистина контакти с депутати, Чингарова отговори: “Възможно е и така да е било. Това, което виждам по делото, обективира такова представяне".

Ако Сергей Димитров възстанови сумата, с която е измамил няколко лица, то пострадалите следва да си оттеглят жалбите срещу него и тогава наказателното производство ще бъде прекратено, каза още адвокат Чингарова.

Сергей Димитров, представящ се за депутат, адвокат, съдия, бе арестуван след серия измами в Пловдив, съобщиха от прокуратурата. Четирима души са били измамени, като са платили, за да им свърши услуги с узаконяване на незаконни постройки.

Предлагал е различни помощи, като е заявявал познанства с политици и с хора от местната власт, поясниха още от Районната прокуратура в Пловдив.

Носил със себе си и снимки, на които се вижда, че е до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, и до кмета Здравко Димитров-Зико.



Още по темата: общо новини по темата: 5
21.07.2022 »
21.07.2022 »
16.07.2022 »
14.07.2022 »
14.07.2022 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Govori-advokatkata-na-arestuvaniya-v-Plovdiv-pishman-deputat-1307503
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.