Един от най-бляскавите и обичани фестивали се завръща в Пловдив
Автор: Данислава Вълкова 17:17 / 26.06.2022Коментари ()11105
© Plovdiv24.bg
Международният фолклорен фестивал се завръща на сцената на Античния театър, разбра Plovdiv24.bg. След две години затишие заради ковид пандемията и ограниченията, наложени по целия свят, едно от най-чаканите събития ще се проведе тази година. В продължение на пет дни (от 25 до 29 юли) ще видим феерия, красота и екзотика от съставите на Аржентина, Бразилия, Грузия, Румъния, Турция.

Любимият на пловдивчани фолклорен ансамбъл “Тракия" ще участва с изпълнения на откриването и закриването на фестивала, а в един от останалите дни Фолклорен танцов ансамбъл “Дилянка" ще има самостоятелен концерт, с който ще зарадва публиката.

Организатор на събитието, което е традиция за културния живот и истински, празник за жителите и гостите на града, е Община Пловдив. Фестивалът е част от Културния календар на Пловдив и в него всяка година се включват фолклорни колективи от цял свят, представящи много красота, талант,  добро настроение и ритми.

Всяка вечер преди концертите има дефилетата на съставите, които тръгват от "Дом Левски", преминават по главната улица и стигат до сцената на пл. "Стефан Стамболов", където изнасят кратки концерти. Програмата продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената  на Античния театър от 20:00 ч. 

Входът за събитията е свободен.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Edin-ot-nai-blyaskavite-i-obichani-festivali-se-zavrushta-v-Plovdiv-1294205
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.