Танцьори и певци, пазители на българското, завладяват Пловдив
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 06:45 / 25.06.2022Коментари ()2159
©
Днес и утре Римският стадион на Филипопол става арена, но не за спортни състезания, а за вибрациите на българщината. Инициативен комитет реализира I издание на преглед за детско и самодейно творчество "Традиции и памет" Пловдив 2022 г. През двата дни на събитието жителите и гостите на града ще могат да се насладят на самодейни трупи, творци от читалища и клубове за автентичен фолклор в три раздела - певческо, хореографско изпълнителско изкуство и възстановка на български традиции и обичаи или това са над 350 участници.

Амбицията на организаторите е прегледът да стане ежегоден, защото първият град Европейска столица на културата в България е най-естественото място, на което да се рекламира уникалния код на българина, заложен във фолклорната ни съкровищница. От една страна стои идеята да се привлече разнообразна публика, а от друга – да се даде авторитетна сцена за изява на талантите в различните категории, което да спомогне за повишаване на изпълнителското им майсторство.

Не на последно място прегледът за детско и самодейно творчество "Традиции и памет" Пловдив 2022 г. цели да осъществи творчески диалог, да вдъхне у участниците самочувствие и да засили родолюбивия дух, а сред международните гости да провокира възторг от пищните носии, невероятните танци и магията на неравноделните ритми.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tancyori-i-pevci-paziteli-na-bulgarskoto-zavladyavat-Plovdiv-1293589
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.