Нова тенденция се наблюдава в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:04 / 18.06.2022Коментари ()39077
©
Нова тенденция се наблюдава в Пловдив – чужди компании започват да купуват по-скъпи терени в регулацията на града и държат да инвестират на територията му. Това обяви през седмицата зам.-кметът Стефан Стоянов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Старите индустриални зони започват да се превръщат в нови технологични производства. Старият кожарски завод, който е затворен от десетилетия, беше купен и ще се появи едно ново технологично производство на машини за медицинската индустрия, обяви кметът Стоянов. По думите му, до година и половина в този завод ще работят повече от 1000 души.

Припомняме, че в Пловдив бе направена първа копка на ремонта и реконструкцията на улица "Владая". Проектът включва разваляне на старата паважна и тротоарна настилка, изграждане на пътна конструкция, кръгово кръстовище, велоалея, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и достъпна среда за хора с увреждания.

Ще се изгради водопроводна и канализационна мрежа, които включват магистрален и хранителен водопровод от полиетиленови тръби и два канализационни клона.

Предвидени са канализационни връзки за нови улични оттоци, изграждане на нови ревизионни и дъждоприемни шахти и подмяна на капаците на старите, тротоарни спирателни кранове, пожарни хидранти. Изграждане на тръбна канална мрежа и кабелни шахти. Ново улично осветление с подмяна на стълбове. Изграждане на светофарни уредби. 

Това е първата чуждестранна инвестиция в Пловдив тази година, която се прави с над 1 млн. лева държавна субсидия. Проектът е част от ангажимента към инвеститорите за подобряване на бизнес средата в региона.

Още през 2020 г. правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на ЗНИ във връзка с изпълнението на сертифициран инвестиционен проект на "БТЛ Индъстрийз" в Пловдив. Фабриката за производство на електронна медицинска апаратура е на стойност 10.5 млн. лева и в нея се разкриват 80 нови работни места.

Държавата осигури 1.02 млн. лв. за изграждане на пътна инфраструктура, която ще подобри транспортната свързаност в района, където е разположено предприятието. В бюджета на Община Пловдив са предвидени още 1.5 милиона лева за инфраструктурния обект.



Още по темата: общо новини по темата: 10
16.04.2024 »
26.03.2024 »
15.06.2022 »
13.05.2022 »
16.09.2021 »
07.07.2021 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nova-tendenciya-se-nablyudava-v-Plovdiv-1288603
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.