Абсурдна ситуация с търговски център "Гранд"
Автор: Диана Бикова 09:07 / 13.06.2022Коментари ()11395
©
GRAND
ул. "Кап. Райчо" N56

0 коментара за GRAND
Тук има:
Собствениците на търговски център "Гранд" излязоха на протест пред централата на EVN в Пловдив. Повод е искането им за обособяване на точка за присъединяване към елмрежата, която да се води на името на търговския център. Настояват частният трафопост, собственост на фирма "Азкопал", да се върне към центъра като неразделна част от сградата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Искаме независимо захранване", "Азкопал - пловдивският Бат Сали", "Не на посредници" - това са част от плакатите, които бяха издигнати. 

"Намираме се в абсурдна ситуация - нямаме точка на присъединяване, за да имаме независимо захранване. Искрено се надяваме да бъдем забелязани и някой от институциите да се заеме с този проблем" - коментира Димитров от Управителния съвет на ТАЦ "Гранд". 

"Този трафопост, който не се знае как се е появил, не е на крайния потребител. Партидата трябва да бъде на ТАЦ "Гранд" - допълни Тома Дечев. 

"Намираме се в омагьосан кръг, в клопка на един посредник сме. Съгласно решение на ОСА трябва да имаме точка на присъединяване, за да излезем на свободния пазар. Не сме малък консуматор, сметките ни достигат до 70 000 лв. и това е причина от EVN да ни подадат ръка" - каза Стойчо Марков, управител на ТАЦ "Гранд" и председател на УС.

При протестиращите излезе Петър Костадинов от EVN, който обясни, че дружеството е присъединило обекта ТАЦ "Гранд", когато сградата е била построена. Съобщи, че е пристигнало искане за спиране на тока от 26-ти юни.

"Ще се опитаме да видим какъв е изходът. Въвлечени сме в спор, към който нямаме отношение" - каза Костадинов.

Няколко представители на ТАЦ "Гранд" бяха поканени на разговор в сградата на EVN, за да се обсъди проблемът.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Absurdna-situaciya-s-turgovski-centur-Grand-1284165
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.