Проф. Кантарджиев: Печеното пиле става опасна храна през лятото | ||||||
| ||||||
Професор Кантарджиев подчерта, че като превантивна мярка хората трябва редовно да си мият ръцете. Освен това мокрите кърпички не трябва да са със спирт, а с хлорхексидин. Относно новите варианти на Омикрон, проф. Кантарджиев каза, че в Португалия е засечена нова мутация на Омикрона. "Големите производители започнаха да правят ваксини срещу тези варианти. Ако се появят за Европа, ще се появят и за България, вероятно есента", каза Кантарджиев. "Печеното пиле става опасна храна през лятото, ако стои четири часа в стаята. За храните от растителен произход няма проблем, но с тези от животинския – мляко, яйца, месо, трябва да се внимава и винаги да са в хладилника" |