Проф. Кантарджиев: Печеното пиле става опасна храна през лятото
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:21 / 10.06.2022Коментари ()1879
© НОВА ТВ
В края на пролетта и началото на лятото най-актуални са риновирусите. Това обясни в ефира на "Здравей, България" проф. Тодор Кантарджиев. При децата протичат с тежка хрема и температура, а при възрастните – със загуба на сили, хрема, засягат се дихателните пътища.

Професор Кантарджиев подчерта, че като превантивна мярка хората трябва редовно да си мият ръцете. Освен това мокрите кърпички не трябва да са със спирт, а с хлорхексидин. Относно новите варианти на Омикрон, проф. Кантарджиев каза, че в Португалия е засечена нова мутация на Омикрона.

"Големите производители започнаха да правят ваксини срещу тези варианти. Ако се появят за Европа, ще се появят и за България, вероятно есента", каза Кантарджиев.

"Печеното пиле става опасна храна през лятото, ако стои четири часа в стаята. За храните от растителен произход няма проблем, но с тези от животинския – мляко, яйца, месо, трябва да се внимава и  винаги да са в хладилника"



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Prof-Kantardzhiev-Pechenoto-pile-stava-opasna-hrana-prez-lyatoto-1282797
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.