Главният секретар на МВР: Отчитане увеличение на разкриваемостта на престъпленията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:55 / 09.06.2022Коментари ()1365
© NOVA TV
Отчитаме намаляване на престъпността с 5 процента за последните пет месеца спрямо същия период на миналата година. С 4 пункта повече е разкриваемостта на престъпленията". Това  заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров по време на брифинг за работата и реформите в МВР.

По отношение на някои видове престъпления - като наркотици и кражби - разкриваемостта е със съответно 10 и 6 на сто по-висока. "По отношение на кражбите на автомобили - имаме повишаване на тези прстъпления и нашите усилия са насочени в този сегмент на конвенционалната престъпност. За целта  проведохме няколко специализирани акции, при които имаме над 10 досъдебни производства", посочи главния секретар. 

По думите му през месец май със съдействието на партньорски служби са разкрити няколко схеми за телефонни измами, действали на територията на Чехия и Гърция. Доказани са престъпления за крупни суми.


Още новини от Национални новини:
Токът поскъпва
16:18 / 04.06.2024

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Glavniyat-sekretar-na-MVR-Otchitane-uvelichenie-na-razkrivaemostta-na-prestupleniyata-1281989
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.