Главният изпълнителен директор на Yettel България става член на ръководството на КРИБ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:08 / 01.06.2022Коментари ()1323
©
Главният изпълнителен директор на Yettel България Джейсън Кинг бе избран за член на Управителния съвет на най-голямата работодателска организация в страната - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Общото събрание на КРИБ, което се проведе на 31 май 2022 г., избра 29 членове на Управителния съвет на КРИБ.

"За мен е чест да бъда избран в борда на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, заедно с други бизнес лидери. От тази позиция Yettel ще има възможността да допринесе значително за подобряване на бизнес климата в страната, а също така и за повишаване на стойността на българската икономика. Бих искал да благодаря на всички членове на КРИБ за изразения от тях вот на доверие и да пожелая успех на новото ръководство на организацията“, каза Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор, Yettel България.

Джейсън Кинг е с над 20 години международен опит в трансформацията на телекоми, медийни и дигитални технологични компании, с корпоративен и частен капитал, в бизнеси с дългосрочен ръст и печалба.

Джейсън е главен изпълнителен директор и председател на борда на директорите на Yettel България, а преди това на Telenor България, от 1 септември 2018 г. Преди да се присъедини към компанията, Джейсън е заемал редица лидерски позиции, включително търговски директор на групата на VEON, доставчик на телекомуникационни и дигитални услуги и главен маркетинг директор в Liberty Global (UPC) и T-Mobile. Той е водил програми за бизнес трансформация, преструктуриране на компании, експанзия,  както и множество проекти за бизнес развитие на редица конкурентни пазари в Европа, сред които Чехия, Дания, Нидерландия и др.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Glavniyat-izpulnitelen-direktor-na-Yettel-Bulgariya-stava-chlen-na-rukovodstvoto-na-KRIB-1276590
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.