Изненада! Нинова дава брифинг в най-известната зеленчукова борса до Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:16 / 28.04.2022Коментари ()9938
©
Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова ще посети утре, 29.04.22 г. (петък), зеленчуковата борса в село Първенец край Пловдив, където ще даде брифинг по актуални теми. Пресконференцията ще започне в 11,00 часа. Това съобщиха преди минути от пресцентъра на министерството на икономиката.

Работодателските организации настояват да бъдат възстановени преговорите с "Газпром" и да се подновят доставките на газ. Предлагаме до възстановяване на доставките да се сложи таван или да се замразят цените на газа на текущата им стойност. Предлагаме оскъпяването, което ще дойде от алтернативните доставки да се поеме от държавата. Трябва да бъдат и удължени и компенсациите за бизнеса за ток", обяви по-рано днес Нинова. 

"От това, което се случва със спирането на доставките на газ, сме притеснени. Предлагаме да спасим българската национална икономика и индустрия, да запазим работните места на хората, да им осигурим прилични доходи и да предприемем мерки, които да не помпат инфлацията, а да я намаляват", категорична бе тя.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Iznenada-Ninova-dava-brifing-v-nai-izvestnata-zelenchukova-borsa-do-Plovdiv-1257851
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.