"Тракия икономическа зона" излязоха с позиция относно ситуацията в "Либхер"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:49 / 13.04.2022Коментари ()17816
©
Тракия икономическа зона излязоха с позиция относно ситуацията в "Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД". 

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД е един от първите инвеститори в "Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/. Дейността на немската фирма тук привлече още няколко чуждестранни компании, нейни контрагенти, които откриха заводи в ТИЗ. "Либхер“ работи и с много местни подизпълнители, което означава, че благодарение на тази фирма в региона са осигурени хиляди постоянни работни места. Казано с няколко думи: изборът на реномирана компания като "Либхер“ да създаде предприятие в ТИЗ даде позитивен сигнал на инвеститорите, че България е добро място за бизнес.

Вече 21 години "Либхер“ е сред първите в страната в няколко аспекта. Известна е като коректен работодател, който дава едни от най-високите възнаграждения в Пловдивска област за нискоквалифициран труд. Предлага и голям брой социални придобивки на своите служители.

"Либхер“ е първата компания в ТИЗ, която създаде собствен учебен център за обучение, квалификация и преквалификация на кадрите. Това ясно показва грижата на ръководството за професионалното израстване на работниците, за тяхното личностно развитие, което води и до по-високи трудови възнаграждения. Фирмата е и от първите, реално подкрепящи българското образование. Тя е партньор с няколко професионални гимназии, като подпомага обучителния процес в тях.

Затова, ние, екипът на "Тракия икономическа зона“, силно се изненадахме от протеста в завода. Никога не сме и помисляли, че ще има такава ситуация с работодател, който осигурява едни от най-високите заплати в региона, изплащани без закъснение, независимо от световната икономическа ситуация.

"Либхер“ е един от големите данъкоплатци в държавата и ключов производител на почти изцяло експортно ориентирана продукция, което е изключителен плюс за българската икономика.

Да, в едно "семейство“ винаги може да има недоразумения и недоволни. Но начинът отношенията да бъдат изгладени е да се седне заедно и всеки от членовете да чуе и да вникне в аргументите на другия. Защото ескалирането на ситуацията води до загуби и от двете страни.

В стратегията за развитие на "Тракия икономическа зона“ важeн приоритет от години е социалният елемент. Това включва здравеопазване, добри условия на труд и живот, образование - създаване на висококвалифицирани кадри, които да получават достойно заплащане за труда си, интегриране на наука и бизнес, но също изграждане на социална инфраструктура в индустриалните зони като детски градини, общежития, медицински центрове. Ако тази наша социална политика бъде подкрепена по-силно от държавата, общините, фирмите, тя ще допринесе за повишаване стандарта на живот на обществото.


Още по темата: общо новини по темата: 24
10.05.2022 »
10.05.2022 »
09.05.2022 »
09.05.2022 »
07.05.2022 »
03.05.2022 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Trakiya-ikonomicheska-zona-izlyazoha-s-poziciya-otnosno-situaciyata-v-Libher-1249769
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.