НА ЖИВО: Важна среща се провежда в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:39 / 23.03.2022Коментари ()8961
© Plovdiv24.bg
В Голяма конферентна зала в Дома на културата "Борис Христов“ се провежда заключителна (втора) среща на заинтересованите страни по Договор 101018063 за Техническа помощ при подготовка на интегриран проект BULADAPTECOS – “Екосистемен подход за адаптация към изменението на климата и управление на риска от наводнения в ИБР на България".

Целта на техническата помощ по проекта е изпълнение на националната стратегия за адаптация към изменението на климата до 2030 г. чрез конкретни дейности в Източнобеломорски речен басейн (ИБРБ) – вторият по големина и най-разнообразният в климатично отношение речен басейн в България. Партньори по проекта са 10 общини в ИБРБ (Пловдив, Казанлък, Белово, Пещера, Родопи, Свиленград, Кърджали, Първомай, Девин и Ямбол), компанията "ИнфоЛогика“ ООД (с 23 годишен опит в разработването и внедряването на софтуерни и GIS решения, предимно в областта на околната среда) и Басейнова дирекция – Пловдив.

Участие в срещата взимат кметът Здравко Димитров, представители на министерството на околната среда и водите , директорът на Дирекция "ЕУО“ и ръководител на проект BULADAPTECOS инж. Вяра Колева, както и кметовете на гореупоменатите общини.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/NA-ZhIVO-Vazhna-sreshta-se-provezhda-v-Plovdiv-1236305
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.