Нови придобивки в междублокова градинка в район "Северен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:21 / 17.03.2022Коментари ()1712
Междублоковата градина, намираща се на бул. "Васил Априлов“ 146 в район "Северен“, бе обогатена с още 5 бора. В залесителната акция взеха участие служители на районната администрация и представители на ОП "Градини и паркове“. В края на миналата година в зелената площ  до игрището бе извършено компенсаторно залесяване с пирамидални дъбове.

"След като изградихме чисто нови детска площадка, пейки, LED осветление, тротоарни алеи и комбинирано фитнес съоръжение на открито, днес направихме цялостно залесяване на междублоковата градина.Изградихме и нова беседка, нека се ползва със здраве от гражданите.

На информационната табела допълнихме стихотворението на Иван Вазов "Училище“ с пожелание към децата за весели и безопасни игри на цветната детска площадка.Искаме междублоковата градина  да се превърне в мултифункционално прекрасно кътче за игра, спорт и отдих на живеещите в близост. Акцентирахме върху озеленяването за по-чист въздух и по-красива околна среда“, коментира кметът на район "Северен“ Стоян Алексиев.

По желание на гражданите бяха засадени и 3 ясена до новоизградения паркинг на бул. "България“ 49-51.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Novi-pridobivki-v-mezhdublokova-gradinka-v-raion-Severen-1232677
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.