БСП иска изслушване на Нинова за форсмажора, ДБ също се противопоставят на режима
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:49 / 17.03.2022Коментари ()2329
© БГНЕС
Народните представители от парламентарната група на “БСП за България“ Петър Кънев и Румен Гечев внесоха искане за изслушване на вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова на следващото редовно заседание на Комисията по икономическа политика и иновации на 23.03.2022 г.

Искането е във връзка с намерението за обявяване на режим форсмажор, съобщават от пресцентъра на БСП. На заседанието са поканени да участват и представители на работодателските организации.

Припомняме, че в началото на днешното пленарно заседание от ГЕРБ-СДС поискаха отговор от министър-председателя Кирил Петков какво налага обявяването на извънредно положение – форсмажор в цялата страна.

От друга страна от парламентарната група на "Демократична България" се противопоставят на радикалната и необоснована мярка "форсмажор". Това стана ясно от думите на Христо Иванов пред журналисти в кулоарите на парламента.

Той обясни, че има проблем в разплащането на фирмите, разработват се мерки от Министерство на финансите, но форсмажорът е необоснован. С ДБ не е съгласуван форсмажорът и няма да подкрепят такава мярка, тъй като тя е твърде радикална. Според ДБ има други инструменти, които не създават стрес. 

"Обявяването на такъв тип радикални мерки без обсъждане, без внимателна преценка на цялото въздействие, включително и психологически, създава усещане за напрежение - нещо, което в този момент не ни трябва", подчерта Христо Иванов.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/BSP-iska-izslushvane-na-Ninova-za-forsmazhora-DB-sushto-se-protivopostavyat-na-rezhima-1232441
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.