Депутат от БСП отказа да си каже мнението за Владимир Путин
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:20 / 11.03.2022Коментари ()1331
©
Като партия БСП винаги е следвала една последователна политика - миролюбива. Продължаваме да смятаме, че най-добрият начин за намиране на решение са преговорите. Това коментира пред Нова тв Атанас Зафиров от БСП във връзка със случващото се между Украйна и Русия.

"Ние не сме били против санкциите като някаква самоцел. Просто отчитаме реалния ефект, който имат и върху българската икономика и населението. В крайна сметка, преди всичко, ние сме български политици и държавници", подчерта той.

На въпрос какво мисли за президента на Русия Владимир Путин, Зафиров отговори: "Аз все пак представлявам институция и по някакъв начин ще си позволя да не давам лични квалификации. Има разнопосочни квалификации, затова най-добрият съдник е историята", посочи депутатът. 

Според него е факт, че сме свидетели на "една агресия", която трябва да бъде най-строго осъдена. "Виждаме война, виждаме, че умират хора - това е абсолютно недопустимо в 21 век. Виждаме, че има акт на агресия, който сме осъдили", каза той за позицията на БСП.

По думите му България е разтрисана от множество кризи и трябва да помисли преди всичко за собствения си национален интерес и население. "Винаги е възможно и трябва да се търси пътят на дипломацията и мирното решение", добави депутатът. Той уточни, че най-опасният сценарий за България е дълга война в Украйна.

Депутатът подчерта, че пряка военна заплаха за България няма. "Това кореспондира с нашата позиция, че не е нужно допълнително присъствие на съюзнически сили. Така или иначе съюзнически сили има в България", уточни той.

"На този етап българските въоръжени сили, въпреки острите дефицити, които бяха установени, са  в състояние да изпълняват своите ангажименти", допълни Зафиров.

За F-35 от Нидерландия той уточни, че за първи път в България пристигат изтребители от такъв висок клас. "Нека разглеждаме това в контекста на подсилване охраната на българското въздушно пространство и на източния фланг на НАТО", каза депутатът.


Още по темата: общо новини по темата: 4445
06.05.2024 »
04.05.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Deputat-ot-BSP-otkaza-da-si-kazhe-mnenieto-za-Vladimir-Putin-1228620
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.