Асен Василев говори за паниката около цената на горивата
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 21:45 / 04.03.2022Коментари ()2591
© БНТ
Не знам дали единствената причина за паниката около горивата идва от МГЕРБ, но постовете са достигнали до 1 милион човека във "Фейсбук“. Цените бяха вдигнали две бензиностанции. Цените в "Лукойл“, ОМВ и "Шел“ бяха непроменени. Има си член в Наказателния кодекс и той носи 5 години затвор, за който го е направил..Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в предаването "Панорама“ по БНТ.

"Има си разследващи органи. Те ще открият кой ги е направил. Цените са 2,75 в момента, колкото бяха и в понеделник“, допълни той.

По думите му държавата изкупува зърното, за да осигури продоволствието на България и в най-лошия сценарий.

"Имаме зърно за 2 години напред. В държавния резерв има за 60 дни. Това е отговорното нещо, което трябва да се случи, а не да изнесем цялото зърно и цените на хляба да отидат в небесата“, обясни Василев.

Според него правителството излиза по-силно от кризата и след оставката на Стефан Янев като военен министър.

"Защото сме единни и говорим с един глас. Досега трябваше да обясняваме защо войната е война на някои хора. Това е истинска война. Когато трябва да действаш в такива тежки условия и да взимаш тежки решения, не може да има човек в кабинета, който да саботира тези действия. Всеки от нас има и собствено мнение. Или вярва е нещо, или не. Ако не вярваш в нещо, най-разумното е да подадеш оставката си и да си тръгнеш“, посочи вицепремиерът.

Той отговори и защо Тодор Тагарев не е поел поста на министър на отбраната.

"Той е изключителен професионалист, разчитаме на неговата експертиза. Той дълго време е работил в Украйна като военен съветник. Никой не го спря да стане министър. В момента най-важното за България е интеграцията и работата с всички структури в Брюксел и НАТО. Колективната сигурност е ключът. Ние трябва да можем да се възползваме от колективната защита. Това е причината да сме в НАТО“, обясни Асен Василев.

Той критикува веенето на чуждо знаме на Националния празник на България. според него човек, който прави това, няма как да защитава националния ни интерес.


Още по темата: общо новини по темата: 734
09.05.2024 »
07.05.2024 »
03.05.2024 »
29.04.2024 »
28.04.2024 »
22.04.2024 »
предишна страница [ 1/123 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Asen-Vasilev-govori-za-panikata-okolo-cenata-na-gorivata-1224333
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.