Браво! Петокласници от Пловдив помагат на нуждаещо се дете
Автор: Силвия Станева 19:21 / 02.03.2022Коментари ()3458
© Plovdiv24.bg
Учениците от 5 Г клас при СУ "Свети Софроний Врачански"- гр. Пловдив изработиха мартеници, с идеята да ги продават на базар в училището си, а със събраната сума да подпомогнат нуждаещо се дете.

В навечерието на този български, традиционен празник, ученици, родители и класният им, се заеха с тази приятна задача. Децата саморъчно изработиха червено-белите символи на здраве. Съдбата, която ги трогна е на единадесетгодишния Максимилиан. Неговите родители дълго време са очаквали собствена рожба, но след като не се е получило, решили на осиновят дете. Макси е осиновен на четири месеца, но след кратко време се разбира, че страда от детска церебрална парализа. Дори е било предложено, ако желаят да върнат детето в дом, но родителите му твърдо решават да продължат с отглеждането и лечението му.

Помощта от възрастните хора е прекрасно нещо, но когато едни малки момичета и момчета, се развълнуват от съдбата на болно дете - това вече е похвално. Това ни дава надежда, че има бъдеще за България с такива деца.

В седмицата, преди 1- ви март, ежедневно на маси в училище, бяха продавани мартениците, под надслов " Купи мартеница - зарадвай болно дете!“. Похвална е такава инициатива!

Събраната сума няма да помогне на детето напълно да оздравее, но е някаква подкрепа, придружена от любовта и добрите пожелания на 5 Г клас. Детето, на чиято сметка е приведена сумата е Максимилиан Красимиров Младенов.

BIC. UNCRBGSF

BG54UNCR70001521431391

Николай Козлуджов



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Bravo-Petoklasnici-ot-Plovdiv-pomagat-na-nuzhdaeshto-se-dete-1223086
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.