В Пловдив почетоха 143 години от рождението на Александър Стамболийски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:24 / 01.03.2022Коментари ()777
С поднасяне на венци пред паметната плоча на Александър Стамболийски в Пловдив, заместник-кметът на община "Марица“ Петър Минков почете 143 години от рождението на големия български политик.

Минков, който е Областен председател на партия "Обединени земеделци“, припомни, че държавникът е убеден пацифист и категорично се противопоставя на участието на страната ни в Първата световна война.

"Александър Стамболийски оставя трайна следа в историята. Той поема управлението на държавата, когато тя е в изключително тежко състояние и успява да я стабилизира. В настоящата политическа и международна ситуация, България повече от всякога има нужда от водач като Александър Стамболийски“, заяви Петър Минков.

На церемонията присъстваха заместник-кметът на община "Марица“ Николай Стаматов, кметове на населени места, представители на БЗНС, земеделци и симпатизанти, които също поднесоха венци и цветя пред паметната плоча.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-pochetoha-143-godini-ot-rozhdenieto-na-Aleksandur-Stamboliiski-1221959
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.