Удариха "Инса ойл"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:31 / 26.11.2009Коментари ()22370
© ПОТВ
Една от най-големите фирми в Пловдивска област "Инса ойл" -Раковски е на път да получи жесток удар от новия митнически шеф Вальо Танов. Днес той съобщи, че срещу фирмата тече проверка и макар че тя не е завършила се очертава акт за 50 милиона невнесен акциз.

През октомври Вальо Танов съобщи, че по негови данни от началото на година "Инса ойл" е "спестила" 60 милиона акциз и 20 милиона ДДС. Тогава се спомена, че заради тази фирма е бил променен цял закон, за да може да се скрият далаверите. От фирмата тогава отрекоха тези твърдения.

И в предишни години е имало акции срещу фирмата, но нищо особено след това не се е случвало. Нещо повече - подобни акции са "затвърдявали" приятелството между собственика на скандалното предприятие от Раковски Георги Самуилов и видни представители на властта.

Миналата година излязоха факти за това, че главният комисар на МВР Валентин Петров е предупреждавал Самуилов за планирани проверки.

Когато се говори за чадърите на властта, обикновено след името на "Инса ойл" веднага се нарежда "Винпром Пещера". Дали скоро няма да чуем нещо и за тази пловдивска фирма?

Според Вальо Танов тук може да се открие нещо не за 50 милиона, а за над 1 милиард.

Източник: ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 2
04.12.2009 »
27.11.2009 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Udariha-Insa-oil-121444
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.