Празникът на район "Западен" се състоя днес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:17 / 25.11.2009Коментари ()1640
© Plovdiv24.bg
Когато преди година бе осветена църквата „Свети Климент Охридски" в район „Западен", кметът Здравко Димитров се зарече, този ден да стане празник на поверения му район. Днес, точно година по-късно, хората от „Западен" наистина празнуваха. 

Много хора се събраха днес пред и в църквата „Свети Климент Охридски". Пловдивският владика дядо Николай отслужи празничната литургия. Със собствени средства Здравко Димитров беше осигурил за социалнослабите и хората в неравностойно положение от района дрехи, хранителни продукти и курбан. За жените от „Чистота" и „Градини и паркове" Здравко Димитров беше купил по чифт ботуши, доволен от това, колко добре чистят парк „Ружа", в който се намира църквата. Курбанът - по 300 порции боб и леща - също бе личен подарък от кмета за хората от района. 

След тържествената литургия Дядо Николай и Здравко Димитров засадиха по едно дърво в парка пред храма. Празникът на район „Западен" продължи с изпълнения на ученически състави. Широка усмивка на лицето на кмета Димитров предизвикаха младите баскетболисти.


(C) ПОТВ


Източник: ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Praznikut-na-raion-Zapaden-se-sustoya-dnes-121397
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.