Лена Бориславова обясни, че списъкът с имената е съставен след търсене в Google
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:24 / 09.02.2022Коментари ()7164
©
Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова се яви днес на разпит във Върховната касационна прокуратура.

Пред медиите тя заяви, че по време на срещата Иван Гешев е обяснил слабите резултати в борбата с корупцията, че се дължат на работата на съдилищата, следствените служби, МВР и некачественото законодателство, а не е свързано с дейността на прокуратурата, прададе БНТ.

"Затова е интересно как, когато тази среща беше проведена, прокуратурата се самосезира, привика мен и министър-председателя без да иска съдействие от тези органи. Надявам се, ако това е пречката, тя ще бъде отстранена, за да може институциите да си взаимодействат и да се борим с високите нива на корупция", каза началникът на кабинета.

Бориславова заяви, че очаква прокуратурата да започне разследване по медийните публикации. Преценката е винаги принадлежи на прокуратурата, но това е законово основание според НПК, каза тя.

Бориславова заяви, че медийните публикации са достъпни и не е целта на изпълнителната власт да сезира с обществено достъпни данни органите, но се надява това, което е предоставено от нея и премиера да бъде полезно за прокуратурата.

На въпрос защо са придоставени материали на определени медии, Бориславова обясни:

"Гугъл така показва когато се опиташ да търсиш информация. Нямам конкретен уклон да използвам една или друга медия."



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Lena-Borislavova-obyasni-che-spisukut-s-imenata-e-sustaven-sled-tursene-v-Google-1209708
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.