Опера Пловдив е изградила имидж на институция, в която се реализират мащабни проекти
Автор: Цвети Тончева 17:29 / 31.01.2022Коментари ()2115
© Plovdiv24.bg
"Повече от 7 години работим с фондация "Пловдив 2019“ и община Пловдив, със значими стъпки, които ни изграждат като театър със самочувствие, че в годините напред бихме могли да изградим една международна политика за развиване на оперен туризъм, което е характерно за град като Пловдив, с една от най-значимите сцени в света - Античният театър“, това каза по време на пресконференция днес директорът на Държавна опера Пловдив Нина Найденова, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Днес представяме цифрите и статистиката, но това, което стои зад тях е екипът на операта", каза Найденова Той е от 2013 година досега начело на институцията и продължава въпреки сложната обстановка през годините. Преди операта се свързваше предимно с идеята за проблеми и нисък бюджет, но вече не е така.

Опера Пловдив изгради имидж на институция, в която се реализират мащабни проекти с висока национална и международна значимост и получи безцeнен опит и самочувствие в осъществяването им.  

За да представят отчет за добре свършената работа, на пресконференциятa днес присъстваха още изпълнителният директор на фондация Пловдив 2019 Кирил Велчев и зам.-кметът по културата Пламен Панов.

Гледайте повече във видеото!



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Opera-Plovdiv-e-izgradila-imidzh-na-instituciya-v-koyato-se-realizirat-mashtabni-proekti-1203587
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.