Двойният убиец все още в неадекватно състояние
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:59 / 17.11.2009Коментари ()30065
©
С този автомобил се е опитал да избяга 30-годишният софиянец, но е катастрофирал в близост до брега на язовира
30-годишният Виктор Трайчев Траянов е мъжът, който разстреля двама свои приятели на понтонна къщичка в язовир "Въча". Както Plovdiv24.bg своевременно уведоми читателите си, двойното убийство бе извършено снощи около 21 часа при спречкване между почиващи на една от плаващите къщички.

30-годишният Виктор Траянов е бил на язовира заедно с още четирима свои приятели. При възникналия спор той прострелял с боен пистолет двама от присъстващите - на 30 и 35 години, също от София. Двамата починали на място.

Името на Траянов фигурира в списъците на състезателите по самбо на столичния спортен клуб "Илинден", но оттам съобщиха, че той не се състезава вече активно.

Сигналът за убийството е получен в полицията от собственика на къщичката, а убитите са неговият шофьор и пазачът на понтона. Собственикът на понтона е Валентин Пеев, който е бивш митничар.

30-годишният убиец се опитал да се скрие и да избяга в гористата местност край язовира, но е задържан след съвместна акция на пловдивски и на смолянски полицаи. Той е с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство в Районното управление на МВР в Девин.

Окръжна прокуратура - Смолян е образувала досъдебно производство за двойното убийство, съобщи окръжният прокурор Даниела Ангелова, която е и наблюдаващ прокурор по делото. Направени са алкохолни проби на всички - на убиеца, на убитите мъже, както и на свидетелите, които са и разпитани. Все още пробите не са готови.

Една от версиите, по които работят служителите на полицията за двойното убийство, са неуредени бизнес отношения, съобщи директорът на ОДП-Пловдив Тодор Чонов. По думите на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, все още не могат да се извършват разпити на задържания Виктор Траянов, уличен като извършител, защото и към настоящия момент той не е в адекватно състояние.

Цветанов допълни, че е намерено оръжието, с което са извършени двете убийства. Министърът посочи, че задържаният е опитал да се укрие, подкарал е автомобил, който е бил на брега на язовира, но е катастрофирал. След това той се укрил в близката гора. Цветанов допълни, че в операцията по задържането са участвали 50 полицаи и служебни кучета от дирекциите на МВР в Смолян и в Пловдив.
Концентрирахме сериозен ресурс, за да бъде задържан този човек и да не се укрие, защото имаше вероятност да извърши други подобни убийства, каза министърът.


30-годишният убиец се опитал да избяга с паркиран край язовира автомобил, но бил заловен след като катастрофирал


Източник: dir.bg


Още по темата: общо новини по темата: 14
14.02.2011 »
15.11.2010 »
11.11.2010 »
27.08.2010 »
12.04.2010 »
08.12.2009 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Dvoiniyat-ubiec-vse-oshte-v-neadekvatno-sustoyanie-119936
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.