Пловдивчани са победителите в конкурса "Доброволец на 2021 г."
Автор: Цвети Тончева 14:18 / 20.01.2022Коментари ()1000
©
Пловдивчанинът Красимир Каракашев е големият победител в категорията "Доброволец на 2021г.", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Национална Асоциация на Доброволците в Република България – НАДРБ  представи резултатите от гласовете на журито в категорията "Доброволец на 2021г." Красимир Каракашев е събрал 35 точки.

Красимир е част от доброволно формирование "Пловдив 112" от създаването му през 2013г. до 2021г. Взема участие в почти всички акции на формированието през този период. Отдаден на каузата, мотивиран и вдъхновяващ Красимир достига до позицията на заместник-ръководител на формированието. Той увлича след себе си много хора, които с охота се записват за доброволци, следвайки добрия му пример. През изминалата година участва в акциите по овладяването на горските пожари в област Пловдив през лятото - с. Кръстевич, с. Розино, с. Старосел, с. Югово и други. Воден от стремеж да развива доброволческия сектор в страната Красимир Каракашев напуска "Пловдив 112" и участва в регистрирането на Доброволно формирование "Мейдей" България, на което става и ръководител. Формированието е регистрирано според изискванията на Закона за защита при бедствия на Република България и е включено в плановете за овладяване на бедствия в област Пловдив...

Негови подлгасници са:

2. Лазар Радков - 34 точки;

3. Брендън Морс - 25 точки;

4. Антон Мартинов - 23 точки;

5. Ивайло Петков - 21 точки.

Вторият в надпредавата - Лазар Радков е също от Пловдив. Всичко го познават като човек, който прави чудеса, с които преобръща много представи и чупи редица окови, заседнали в общественото ни съзнание. Лазар е човекът, който е в основата на това да се случи най-мащабната и страхотна кампания у нас през последните години - "Капачки за Бъдеще". Лазар е в основата за съществуването на платформата Каузи.Бг, чрез която биват подпомагани (със 100% от даренията) различни благотворителни каузи, сред които и доброволни формирования и тяхната дейност. Той води своите "битки" на различни "фронтове" в името на подобряването на масовата култура на спорт и здравословен начин на живот. Баща е и има страхотно семейство. Измежду всичко това, той намира време и да бъде доброволец в доброволно формирование Аварийно Спасяване Пловдив, като се нарежда сред най-активните и в софийския клон на отряда. Организира обучения и тренировки за колегите си от отряда и съвместно с други формирования; участва в кампанията на НАДРБ за насърчаване на доброволчеството за овладяване на бедствия;работи пряко с общини и доброволци за подобряване на доброволческия капацитет за реакция при бедствия.

Доброволчеството е висша ценност! В основата на ефективните и добре работещи формирования стоят личностите, които влагат време, труд и енергия в името на това да помагат в извънредни ситуации....

Журито обяви и "Формирование на 2021г.". Големият победител е "Аварийно Спасяване Пловдив", с 58 точки;

След тях са:

2. Доброволно формирование "Пловдив 112" - 54 точки;

3. Доброволно формирование Велинград - 53 точки;

4. Георги Измирлиев- Македончето - Благоевград - 50 точки;

5. ДФ Панагюрище - 48 точки;

6. ДФ Казанлък - 39 точки;

7. ДФ Девня - 37 точки;

8. ДФ Бобошево - 34 точки;

9. ДФ Павликени - 33 точки;

Вотът на публиката в конкурса за 2021г. бе спечелен убедително от Доброволно формирование Велинград, които стават "Любимец на публиката".


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Plovdivchani-sa-pobeditelite-v-konkursa-Dobrovolec-na-2021-g-1196076
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.