Зов за помощ от карантинирано семейство: Бедстваме! Ще загинем!
Автор: Диана Бикова 10:45 / 20.01.2022Коментари ()48673
©
"Бедстваме! Дай, Боже, да са останали добри хора да ни помогнат. Иначе ще загинем..." С този апел  позвъни на редакционния телефон на Plovdiv24.bg Бисерка Дашева.

75-годишният Здравко Ставратиев е диагностициран с ковид от понеделник, а спътницата му е карантинирана. Нямат близки роднини, които да ги подкрепят в този труден момент. Храна не им липсва, тъй като са потребители на социалната услуга "Топъл обяд" и след разговор с Веселина Ботева, директор на дирекция "Социално подпомагане" в община Пловдив, ястията им се доставят до вратата.  Семейството търси помощ от пловдивчани, тъй като им свършват дървата за огрев и памперсите за съпруга. 

Мъжът се почувствал зле още в събота, а в понеделник състоянието му се влошило и отново викали Спешна помощ. По предписание на личната лекарка приема антибиотик и витамини, но все още не чувствал подобрение, има силно главоболие и губи равновесие. 

Жената е трудноподвижна, с 80% инвалидност, прекарала е два остри инфаркта, има диабет, поставени са й седем стента. 

Plovdiv24.bg ще предостави телефонния номер за връзка с бедстващото семейство на благодетелите, готови да откликнат на зова за помощ.


Още по темата: общо новини по темата: 2
01.02.2022 »
23.01.2022 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zov-za-pomosht-ot-karantinirano-semeistvo-Bedstvame-Shte-zaginem-1195345
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.