Тотев ще сезира премиера, ако областният управител позволи да се ползва сградата на администрацията за партиен офис
Автор: Цвети Тончева 17:29 / 12.01.2022Коментари ()11539
© Plovdiv24.bg
"Ще подадем оплакване до премиера, ако областният управител на Пловдив позволи да се ползва сградата на администрацията за партийни приемни“. Това каза за Plovdiv24.bg Иван Тотев, депутат от ГЕРБ, по повод свиканата среща в Пловдив в понеделник на Комисията по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление към Народното събрание от председателят на комисията Настимир Ананиев.

Той пристига в Пловдив заедно със заместник-председателят на комисията – Йордан Терзийски, както и народните представители от Пловдив – Вецислава Любенова и Росен Костурко, всичките от ПП“Продължаваме промяната“.

В разпространено до медиите прессъобщение се казва, че срещата е с фокус дейността на комисията – Закон за устройство на територията, Закон за гражданската регистрация, Закон за кадастъра и имотния регистър, Закон за пътищата и други важни теми за българските граждани. "Искаме да чуем проблемите на гражданите от Пловдив и се надяваме да можем да помогнем", пише Ананиев.

Иван Тотев, Младен Шишков и Манол Генов от Пловдивски регион, също са членове на тази комисия и не са поканени на срещата. При зададен въпрос към Ананиев защо те не са поканени, той е отговорил, че това ще бъде вид приемна за граждани, а не заседание на комисията.

"Именно това е причина за възмущението ни, че сградата на Областната управа ще се използва като партиен офис“, каза Иван Тотев. Според него това не бива да се допуска. Още повече, че те получават и пари за това пътуване в страната - около 2/3 от заплатите на депутатите са за представителни разходи – отварянето на приемни за граждани, пътни разходи и други.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Totev-shte-sezira-premiera-ako-oblastniyat-upravitel-pozvoli-da-se-polzva-sgradata-na-administraciyata-za-partien-ofis-1190755
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.