Пловдивският съд разреши предаването на фалшификатор на властите в Мадрид
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:32 / 10.11.2009Коментари ()1564
© Plovdiv24.bg
Пловдивския окръжен съд допусна предаването на на 34-годишния Стилян Радев на компетентните съдебни власти на Кралство Испания по Европейска заповед за арест. Заповедта е издадена от наказателен съд в гр. Мадрид, тъй като срещу Радев са повдигнати обвинения за фалшифициране на парични средства под формата на кредитни карти и извършване на измама.

Радев е участвал в група, която добивала незаконно икономическа изгода посредством кредитни карти и по система, наречена "скиминг". За тази цел предварително поставяли необходимите апарати на банкоматите на банкови клонове, за да придобият данните от магнитните ленти на картите, като например кода "ПИН". По този начин получавали една карта дубликат от оригиналната, без титулярът да си даде сметка за това и после други членове на бандата започвали да извличат парите от банкоматите, докато се свършвало наличното салдо на картата или допустимият лимит или докато титулярът разберял и блокирал картата.

Решението подлежи на протест и обжалване в 5-дневен срок от днес пред Пловдивския апелативен съд.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskiyat-sud-razreshi-predavaneto-na-falshifikator-na-vlastite-v-Madrid-118837
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.