НАП продава апетитен имот
Автор: Диана Бикова 08:55 / 10.01.2022Коментари ()11484
©
НАП обяви търг с тайно наддаване за апетитен имот, собственост на дружеството "Хасково табак", което бе част от "Булгартабак Холдинг", научи Plovdiv24.bg.  

Първоначалната обявена цена, от която стартира наддаването, е 1 248 750 лв. с ДДС. Срещу тази сума купувачите ще придобият производствена /промишлена/ сграда с разгърната застроена площ от 3379 кв. м. Функционално сградата включва три корпуса, като основният е на шест етажа. Той е административна част на имота, с кабинети на петте етажа и обширна заседателна зала на шестия. Има топла четириетажна връзка на изток и топла едноетажна връзка на север от основния корпус. 

Техническото състояние на сградата е задоволително. Всички довършителни работи  се нуждаят от освежаване и ремонт. Обектът е в близост до централната част на Хасково. Районът е благоустроен и в непосредствена близост се намират магазини, болници, училища, удобни за паркиране зони. Ситуирането на обекта в този район създава благоприятни условия за експлоатирането му като административен офис.  Обектът е с добра транспортна достъпност.

Търгът е насрочен за 2 февруари, като преди това потенциалните купувачи трябва да внесат депозит в размер на 249 750 лв.

Припомняме, че "Хасково Табак" беше обявено в ликвидация в края на 2006 година. Окончателното прекратяване на дейността е отлагано на няколко пъти. Дружеството беше част от "Булгартабак Холдинг", които и сега има остатъчни дялове в него. Собственик на холдинга вече е "Благоевград БТ", като предприятието в Благоевград е единственото работещо от всички в страната. Там обаче не се правят цигари, а филтри по поръчка. Приватизационният договор на "Булгартабак Холдинг" изтече на 31.12.2021 г. и дружеството вече е започнало да закрива данъчните си складове, което според информирани означава, че се върви към пълно приключване.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/NAP-prodava-apetiten-imot-1188341
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.