Митничари от Пловдив задържаха голямо количество "маркови" дрехи и контрабандни стоки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:33 / 06.01.2022Коментари ()13587
© Агенция Митници
Илюстративна снимка
Митнически служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница Пловдив и екип на митническа мобилна група към ЦМУ задържаха  7586 "маркови“ и контрабандни стоки при проверка на товарен автомобил в района на ГКПП Капитан Петко войвода.

Стоките са открити във влекач с полуремарке, влизащ в страната от Гърция в последния ден на 2021 година. Водачът - турски гражданин, е представил документи за превоз на текстилни и други изделия от Турция за Германия и Нидерландия. Превозното средство е селектирано за щателна проверка. При нея в товарното помещение са открити 5598 текстилни артикула, сред които якета, блузи, шапки, елеци, спортни комплекти с лого на световноизвестни марки. Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

В хода на контролните действия се установяват и 1988 артикула, сред които дрехи, колани, надуваеми лодки и религиозни книги, които не са били описани в митническите документи.  За откритите и задържани недекларирани стоки е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за митниците.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Mitnichari-ot-Plovdiv-zadurzhaha-golyamo-kolichestvo-markovi-drehi-i-kontrabandni-stoki-1186875
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.