Ще успеят ли да открият на 14 декември "Руски" - моста - "Победа" или мисията е невъзможна?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:20 / 06.11.2009Коментари ()8606
Още преди няколко месеца градската управа насрочи за 14 декември официалното откриване на новия широк път "Руски" - удвоеният мост на "Герджика" - "Победа", та чак до "България".

Днес е 6 ноември. До заветната дата - 14 декември, понеделник, остават 37 дни. Plovdiv24.bg провери докъде е стигнала работата по най-важната реконструкция за годината.

"Руски" е много напреднал. Изглежда почти готов, но такъв е видът му отдавна. Почти асфалтирана е и ул. "Янко Сакъзов", дори светофарите на кръстовището вече премигват в жълто. След като нахални коли започнаха да навлизат и паркират по източното платно на разширения булевард, се оказа, че фирмата не може да положи последния пласт асфалт. Сега входът на "Руски" откъм "Шести септември" е препречен със стълб в ролята на бариера. Други препятствия са насложени по двете ленти на западното платно, но по третата колите си влизат и импровизираният паркинг се е изместил там. Цяла седмица е вече така, но асфалт никой още не слага. По тротоарите и разделителната ивица не е започнала и залесителна дейност.

Новият мост няма видими индикации на завършване. "Един работи, десетина го гледат", констатираха пред нашия репортер всекидневните "контрольори". Те всъщност не са контрольори, а заинтересовани какво се случва в града им пловдивчани, които работят наблизо и всеки ден наблюдават как върви мащабната реконструкция. "Сигурно нарочно се бавят. Нали и "Мостстрой" е на Васил Божков и сега навярно си отмъщава, че не му дадоха да прави бул. "България", на който пак той спря ремонта", коментират всезнайковците.

Всъщност пусковият срок на моста, според подписания договор, е 31 декември. Заместник-кметът Петко Атанасов призна, че напъват изпълнителя да приключи предсрочно. Но не е длъжен. По няколкото билборда, рекламиращи амбициозния инфраструктурен проект на общината пък пише 24 декември. Защо тогава градската управа се изхвърли с датата 14 декември?

Дали мостът ще го форсират, не е ясно. Дали и "Победа" ще е готова - също е въпрос на гадаене. В момента там се работи много интензивно. След снега и дъжда преди два-три дни разкопаната до дъно улица прилича на огромно калище. Всякаква техника гази и дълбае по него. Но дори "Сити газ" още не е положила всички тръби. Почти невероятно е да стане до 14 декември, но не се знае...

Дали заявените от общината амбициозни срокове ще бъдат спазени, нека читателите на Plovdiv24.bg преценят сами, като видят в галерията как изглеждат нещата в момента.


Още по темата: общо новини по темата: 237
06.12.2022 »
26.01.2021 »
01.10.2020 »
30.09.2020 »
23.08.2020 »
03.08.2020 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Shte-uspeyat-li-da-otkriyat-na-14-dekemvri-Ruski-mosta-Pobeda-ili-misiyata-e-nevuzmozhna-118158
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.