Прокурори отново скочиха срещу политически изказвания
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:03 / 20.12.2021Коментари ()977
©
"Свидетели сме на изказванията на политици, които, освен че не отговорят на обективната действителност, се опитват да внушат, че развитието и просперитета на България са пряко обвързани с личността на главния прокурор. В резултат на този подход вместо да се търсят реални решения фокусът на обществото се фокусира върху главния прокурор", заяви Красимира Филипова - зам.-главен прокурор.

"Истината е че Планът за възстановяване и устойчивост не е обвързан с горното и целта на тези изказвания е манипулиране на общественото мнение, с цел овладяване на прокуратурата. А въвеждането в Плана на мерки, свързани със съдебна реформа, е по изричното настояване на служебното правителство, а не на Европейската комисия. Твърди се, че България ще загуби милиарди евро заради липса на отчетност на главния прокурор. Както и че се изискват мерки в тази насока", заяви още Филипова.

Служебното правителство, а не ЕК, изисква промени в Прокуратурата и фигурата на главния прокурор. Твърдят от Прокуратурата.

"Ръководството на прокуратурата се противопоставя на опитите да се обвържат неуспехите на законодателната и изпълнителна власт с функциите на прокуратурата и фигурата на главния прокурор", допълват прокурорите.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Prokurori-otnovo-skochiha-sreshtu-politicheski-izkazvaniya-1177971
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.