Възможни са протести заради картинг писта "Лаута", концесионерът много изненадан!
Автор: Цвети Тончева 11:52 / 09.12.2021Коментари ()14935
© Plovdiv24.bg
Концесионерът "Делта Карт" ООД представи гледната си точка по случая с удължаване на концесионния договор за картинг писта "Лаута", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ивайло Цонев и Станислав Сираков съобщиха пред журналисти, че те са били спокойни за това, че концесията им ще бъде продължена и че са останали изумени от възможността да им бъде прекъснат договорът след изтичане на концесията.

Те обявиха още, че решението на Общинския съвет за отлагане на точката за продължаване на концесията е било голяма изненада за тях. В случай, че концесията им бъде прекратена, общината ще трябва да им заплати подобренията в размер на над 3 млн. лева.

Ивайло Цонев припомни някои факти като този, че тази писта е на 50 години, построена е била през 1973 година, на нея са били проведени хиляди състезания. През 1989 година пистата спира да се стопанисва до 2001 година, когато сегашните собственици са спечелили концесията. Пистата е била разрушена и те са инвестирали над 1 млн. лева в нея. В момента е изграден един спортно-развлекателен комплекс. В последствие инвестицията е нараснала на 1.8 млн. лева, увеличила се е и инвестиционната такса с около 40%.

“Гордеем се с много пилоти, които сме дали на професионалния спорт. На нея се правят любителски шампионати вече над 20 години, хиляди деца са участвали в тях. Картинг пистата е любимо и емблематично място за града и за туристите", казаха концесионерите.

Те споделиха още, че досега са работили добре с общината, били са коректни и са били спокойни, че тази концесия ще бъде продължена.

Ивайло Цонев и Станислав Сираков съобщиха още, че пистата е в различно крило от стадион "Локомотив" и територията и няма общо с възможната концесия на стадиона. Имат становището и на главния архитект на общината за това. Те дори представиха свободни терени, които могат да бъдат използвани за паркинги към стадиона, в случай, че от УЕФА и ФИФА поискат това.

“Свързахме се с клуб "Локомотив", с официално становище. Те също са учудени от това предложение за възможността за разрушаване на спортен обект за построяването на паркинг", казаха двамата. Оттам им отговорили, че в УПИ-то на стадиона имало отредени две места за паркинг и те нямат претенции за разрушаването на този спортен обект.

Цонев и Сираков съобщиха още, че те са подготвили и други възможности, които биха могли да се огледат като евентуални терени за построяването на паркинг на стадиона.

И не на последно място заявиха, че фенската им маса се кани за протести, ако Общинският съвет на Пловдив реши да прекрати концесията им.

Гледайте повече във видеото!



Още по темата: общо новини по темата: 214
25.04.2024 »
24.04.2024 »
29.03.2024 »
11.03.2024 »
22.02.2024 »
15.01.2024 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vuzmozhni-sa-protesti-zaradi-karting-pista-Lauta-koncesionerut-mnogo-iznenadan-1170820
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.