Солени глоби заради плакати по стълбовете на "Цариградско шосе"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:05 / 26.10.2009Коментари ()4359
© Plovdiv24.bg
Така изглеждат прясно боядисаните стълбове, макар че на някои места цветът им не се забелязва от налепените плакати и реклами
Безмилостна проверка започва по "Цариградско шосе" днес, безкомпромисно ще се съставят актове на политически партии, фирми и всеки друг, който е дръзнал да облепи с плакати и всякакъв друг вид агитационно-рекламни хартиени материали уличните стълбове, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Политическите партии залепиха по няколко плаката на своите кандидат-кметове на "Източен" върху лазурно блесналите с новата си боя стълбове и след тях кураж добиха частници, заведения и кой ли не; решиха и те да се поразлепят и отново настана безумие", разясни ситуацията заместник-кметът Руси Панчев пред журналисти.

Цяло чудо е как смелчаците, дръзнали да нарушават общинската наредба, са успели да залепят плакатите. Шефът на "Чистота" Радослав Кошински бе уверил, че нанесеното след боята специално антиплакатно покритие до 3 м височина ще направи това невъзможно, а ако някой все пак успеел, то афишът му щял да падне от само себе си до 24 часа.

"Още не сме боядисали стълбовете по "Цариградско шосе" в "Източен", където си избираха кмет, а само в по-централната част на "Мария Луиза". Но ги бяхме почистили идеално", уточни Кошински пред нашия репортер. Не навсякъде все още било нанесено и антиплакатното покритие, защото бързали с боядисването, за да не продължава корозията по стълбовете. Оказало се, че специалната смеска не е панацея: графитите наистина лесно се отмивали, но силните лепила, използвани от рекламистите, хващали и върху нея, само че не успявали да въздействат химически върху боята. "Най-ефективното средство срещу лепенето на плакати са глобите - толкова високи, че никой дори да не посмее да помисли за подобно нещо", коментира шефът на "Чистота".

Всички партии, позволили си вандалщината - според определението на Панчев, да продължават да лепят на чисто, щели да отнесат солени глоби. Това щяло да бъде и предупредителна мярка към всеки, който дръзне отново да превръща в циркаджийник пловдивските стълбове. Глобите за физически лица са от 100 до 2000 лв., а за еднолични търговци и юридически лица - от 1000 до 20 000 лв.




Още по темата: общо новини по темата: 40
18.04.2018 »
20.10.2017 »
02.10.2017 »
20.10.2016 »
07.04.2016 »
06.04.2014 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Soleni-globi-zaradi-plakati-po-stulbovete-na-Carigradsko-shose-116278
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.