Гласуваха назначението на д-р Дерменджиев за управител на КОЦ Пловдив
Автор: Цвети Тончева 11:31 / 23.11.2021Коментари ()2350
©
С 31 гласа "за“ Общинският съвет в Пловдив утвърди д-р Тихомир Дерменджиев за управител на КОЦ, предаде репортер на Plovdiv4.bg. Общинските  съветници от "Демократична България“ и БСП гласуваха "въздържал се“ - общо 11 гласа, тъй като, според тях, конкурсът е протекъл без да бъде представен одитният доклад на лечебното заведение и без комисията по назначението да зададе въпроси на кандидата относно нередностите, констатирани там, по времето, когато той е бил управител. По отзи начин няма яснота за бъдещата му концепция и дали тези нарушения не биха се повторили.

Според д-р Веселка Христамян резултатите от одита са меко казано "стресиращи“. Затова комисията е трябвало, по време на събеседването и на разговора с единствения кандидат, да го попита за концепцията му за развитие на лечебното заведение с цел да се избегнат последващи такива нередности. Д-р Христамян дори цитира някои от тях, като назначаването на хора с дублиране на дейности, платени строителни дейности, без да са били извършени такива и относно сградата и терена за линейния ускорител, която е била предназначена за един вид, а след това се е взел друг. Дали няма да се наложи отново ремонт за него. Всичко това, според д-р Христамян, засяга данъкоплатците на Пловдив и няма как да не се вземат предвид.

Стана ясно също, че д-р Калин Калинов, като директор на Общинското здравеопазване, не е предложил на вниманието на комисията по назначаване одитния доклад от проверката на работата на Комплексния онкологичен център.

Д-р Калинов поясни пред журналисти, че с въпросния одит са запознати Комисията по здравеопазване и двама зам.- кмета, информацията от него вече е публично достояние.

Комисията, на база на констатираното, трябва да излезе със свое решение. "Ние сме дали своите указания и ако те не бъдат изпълнени, всеки ще си понесе своята отговорност", каза още Калинов. Според него, всеки следващ управител на КОЦ наследява грешките на предишния и така отговорността се размива. Липсва приемственост, докато няма постоянно назначение там. Ето защо сега се очаква грешките да бъдат отстранени, да се поеме персонална отговорност и да не се продължава по този начин. 



Още по темата: общо новини по темата: 194
27.01.2023 »
08.11.2022 »
01.11.2022 »
14.10.2022 »
27.09.2022 »
27.09.2022 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Glasuvaha-naznachenieto-na-d-r-Dermendzhiev-za-upravitel-na-KOC-Plovdiv-1159432
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.