Токсична пяна покри свещената река Ямуна в Индия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:40 / 17.11.2021Коментари ()1560
Токсична пяна покри свещената река Ямуна в Индия, но вярващите продължават да се къпят в нея. От дни полицията и хора от Службата за борба с катастрофите и природните бедствия прогонват хората, които искат да се къпят в реката, информира dir.bg.

Въпреки, че е опасно за здравето, стотици хиндуистки поклонници нагазиха в пенливите води, за да се молят и да се потопят както изисква традицията. Най-щастливи от токсичната пяна са децата, които се заравят в нея, а млади индийки си правят селфита.

В Ню Делхи, който се слави като града с най-мръсен въздух в света, опасно нездравословна река е проблем само за малцина. Всяка година по това време поклонниците се стичат към нея за фестивала Чхат Пуджа, който е посветен на слънчевото божество и се празнува с ритуално къпане.

Реката осигурява повече от половината вода за Ню Делхи, представлявайки сериозна заплаха за здравето на хората. През годините водите й стават все по-мръсни, тъй като по-голямата част от заводските отпадъци, селскостопанските пестициди от съседните щати и индустриалните отпадъчни води от фабричните предградия се вливат в Ямуна, въпреки законите срещу замърсяването.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Toksichna-pyana-pokri-sveshtenata-reka-Yamuna-v-Indiya-1155384
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.