Предупреждение за опасно време в 7 области на страната утре
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:00 / 03.11.2021Коментари ()10829
©
Предупреждение от първа степен - жълт код, за мъгла в седем области на България издаде за утре Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.

Предупредителният жълт код е в картата с опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Областите са: 

Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Пазарджик и Пловдив. През нощта и до около обяд на много места ще има мъгли, които около реките ще се задържат почти през целия ден.

През нощта отново на много места в низините, котловините и около водните басейни ще се образуват мъгли. В Източна България ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще бъдат предимно между 6 и 11 градуса, съобщиха от НИМХ, цитирани от БТА.

След обяд ще преобладава слънчево време, но в часовете преди обяд на много места в страната ще има мъгли, които в западните райони на Дунавската равнина и Горнотракийската низина, където ще остане тихо, ще се задържат почти през целия ден. В останалата част от страната ще се усили вятърът от юг, особено в Източна България и по долината на Струма. Максималните температури ще бъдат между 18 и 23 градуса, малко по-ниски - в районите с трайна мъгла. Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - близко до средното за ноември.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Preduprezhdenie-za-opasno-vreme-v-7-oblasti-na-stranata-utre-1146303
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.