Холограма на Стоянка Мутафова ще се появи на сцената на "Сатирата"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:18 / 03.11.2021Коментари ()1659
© БГНЕС
Холограма на великата Стоянка Мутафова ще се появи на сцената на Сатиричния театър за отбелязването на нейната 100-годишнина на 2 февруари 2022 година. Това съобщи дъщерята на актрисата Мария Грубешлиева-Муки.

Идеята на директора Калин Сърменов е редом с нея да излезе цялата трупа и най-вече с нея да играят и да си "подават реплики“ младите актьори, които не са имали щастието да се докоснат до звездата, съобщава "Монитор“.

До датата на честването предстои и улица "Люботрън“ в столичния кв. "Лозенец“, където голямата актриса живя, да бъде преименувана на Стоянка Мутафова.

Мениджърът на звездата Евгени Боянов и дъщеря й смятат, че никой няма да се чувства пренебрегнат, тъй като на името на Георги Калоянчев, който приживе бе обитател на апартамент в същия вход, вече има кръстена улица в родния му град Бургас.

Вече е приключил и конкурсът за проект за възпоменателна монета с номинал 2 лева, посветена на Стоянка Мутафова. За 100-годишнината ще бъде издадена и пощенска марка с образа на актрисата.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Holograma-na-Stoyanka-Mutafova-shte-se-poyavi-na-scenata-na-Satirata-1146283
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.