Странен казус с улица в Асеновград
Автор: Диана Бикова 10:00 / 17.10.2021Коментари ()3594
Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за странна ситуация в Асеновград. Ето какво ни написа:

"Пиша Ви във връзка с преграда (ограда) поставена на улица "Мелница Асенова крепост" в Асеновград, поставена от лицето Мирослав Николов Демерджиев. Същата възпрепятства свободно преминаване на хора и превозни средства. Улицата е общинска собственост, като Община Асеновград и АПИ "прехвърлят" отговорността по стопанисването на пътния участък. Има подадена жалба в Община Асеновград, но до момента няма никакво развитие по казуса. Моля за съдействие за по случая и евентуалното премахване на това заграждение!"

Потърсихме за коментар Община Асеновград и оттам отговориха:

"Оградата е поставена от Областно пътно управление (ОПУ) - Пловдив с цел обезопасяване. Пътят се поддържа от тях и община Асеновград не може да предприема никакви действия по премахването й."

От ОПУ коментираха, че не стопанисват улици и препоръчаха на Община Асеновград да им напише в официално писмо какъв е проблемът.

Според картата на собствеността на Община Асеновград обаче въпросната улица  е общинска и ОПУ няма право да поставя каквито и да е заграждения по нея. Ул.  "Мелница Асенова крепост" е асфалтирана преди време с пари от държавата и извежда към имоти, които в момента не са застроени, но заради заграждението достъпът на хора и автомобили е спрян. Неотдавна от Пътното частично са премахнали страничните мантинели на пътя, за да не се пречи на преминаването на хората.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Stranen-kazus-s-ulica-v-Asenovgrad-1136475
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.